Certificering Yentl arganolie

Het Ecocert certificaat garandeert 100% pure olie en biologische verwerking. Yentl Oil Cosmetics is hiervan in bezit. Het Ecocert keurmerk richt zich op milieuvriendelijke productie van voedingsmiddelen, cosmetica en kleding. Producten met het Ecocert keurmerk bevatten natuurlijke ingrediënten uit biologische teelt. Bij het Ecocert Keurmerk moeten producten minstens 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong bevatten.

Yentl Oil Cosmetics is de eerste die er in geslaagd is een lijn van natuurlijke en hoogwaardige schoonheidsproducten op basis van hoge concentraties pure Marokkaanse arganolie te ontwikkelen. Yentl Oil Cosmetics maakt alleen gebruik van 100% pure en natuurlijke bio-gecertificeerde arganolie, die voldoet aan de strengste authenticiteitscontrole, kwaliteitseisen en Ecocert certificaat.

Yentl Oil Cosmetics is dierproefvrij. Dit betekent dat er zowel bij de productie als bij de ontwikkeling van onze producten geen dierproeven gedaan worden.

De arganolie van Yentl Oil Cosmetics is gemaakt van de vruchten van de zeldzame arganboom, die alleen in het zuidwesten van Marokko groeit. Deze wordt met respect voor de eeuwenoude tradities van de lokale berbervrouw in Marokko gewonnen, daar koudgeperst waardoor pure arganolie bewaard blijft en volgens de laatste cosmetische innovaties in Nederland verwerkt. Yentl 100% Pure Argan Oil is verpakt in een glazen dispencerflesje zodat de werkende stoffen niet verloren gaan. Het persen is een zeer arbeidsintensief en tijdrovend proces en daarom is pure arganolie vrij zeldzaam te verkrijgen. De combinatie met de zeldzaamheid van de arganboom heeft ervoor gezorgd dat arganolie het Marokkaanse Goud genoemd wordt.