Het verhaal

Het verhaal

Het mystieke en magische Marokko. Er zijn maar weinig landen in de wereld met zo een kleurrijke natuur en cultuur. Het land kent twee uitgestrekte kusten aan zowel de Middellandse zee als de Atlantische oceaan en is om die reden eeuwenlang het decor geweest voor grote heerschappijen waaronder de Feniciërs, de Romeinen en het Byzantijnse rijk. Allen hebben een nalatenschap in de levendige geschiedenis van het koninkrijk maar weinig weten dat een klein groepje Berbers, de oorspronkelijke bewoners van Marokko, de hoofdrol hebben gespeeld in de meest verrijkende periode van de noordwesthoek van Afrika.

Wat begint als een eenmansmissie met een visie ontaardt in een reeks van Berber dynastieën die Marokko ongekende rijkdom en weelde brengt. De eens eenvoudige woestijnnomaden slagen in het creëren van een geordende maatschappij met vooruitstrevende ideeën die geroemd wordt voor haar rijke architectuur en kennis van de natuur.

Het eerste Berberkoninkrijk beter bekend als de Almoravid dynastie strekt op het hoogtepunt van de Sahara tot Andalusië. De Berberdynastieën houden stand van de 11e tot de 16e eeuw en na vijf eeuwen van heerschappij eindigt voor Marokko een periode van grote vooruitgang en ontwikkeling.